Het dorp is gelegen temidden van de duinen en pal aan zee. Hiermee is Egmond aan Zee een paradijs voor zonaanbidders, wandelaars en fietsers. Het voormalig vissersdorp is gastvrij en gezellig. Diverse winkeltjes en terrassen zorgen voor een aangename sfeer. Het zandstrand is met zekerheid een van de mooiste stranden van Nederland en vormt een natuurlijk geheel met het dorp. De lucht is hier heerlijk zuiver en de zon schijnt vaak.

Daarnaast liggen Alkmaar, Amsterdam en het gezellige kunstenaarsdorp Bergen op korte afstand voor een leuk uitstapje. Maar ook in Egmond zelf zijn, naast de mooie bossen, duinen, stranden en de bollenvelden voldoende bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de ruïnes en de Slotkapel in Egmond aan de Hoef en niet te vergeten de Abdij in Egmond binnen.

Egmond aan Zee is zeer zeker ook een uitdaging voor de sportieve gast. Er worden jaarlijks onder andere de halve marathon van Egmond aan Zee, diverse wandeltochten zoals de Fjoertour en de Alkmaarse vierdaagse, alsmede de mountainbike race Egmond-Pier-Egmond georganiseerd.

Egmond biedt verder nog voldoende verschillende overnachtingsmogelijkheden, zoals hotels, pensions en zomerhuisjes.

Kortom, of het nu de zon is die u naar Egmond aan Zee brengt of een van de sportieve evenementen, wij zien u graag een keer terug bij Strandpaviljoen de Schelp in Egmond aan Zee!